Intretinerea gazonului

Intretinere si irigare

 1. Irigarea este o operatiune importanta si obligatorie.
  Se face de la semanare,montaj gazon ;in fiecare zi pe toata perioada de vegetatie (aprilie-octombrie).
 • Irigarea cu un sistem profesional automatizat este principalul mod de udare recomandat pentru gazon, iar pentru plante este recomandat sistemul de udare prin picurare.
 •  Irigarea semiautomata se realizeaza printr-un sistem de irigat de suprafata comandat manual si se face acolo unde nu se poate implementa sistemul automatizat
 •  Irigarea prin picurare este recomandata acolo unde avem plante, jardiniere, ghivece, sere, gradini cu legume.

2. Fertilizarea - este o operatiune obligatorie si necesara.
Se face fazial,  in functie de perioada (primavara, vara, toamna) si in functie de starea gazonului si stadiul gazonului.
Fertilizarea poate fi  cu ingrasamant granulat cu eliberare controlata, fertilizare lichida sau foliara.

Nota importanta pentru toate tipurile de amenajari – protectia anticartita!Pentru a nu avea probleme cu musuroaiele facute de cartite sau soareci care strica orice tip de gazon folositi sau preferati, se recomanda montajului de plasa anticartita in toate tipurile de amenajari descrise!

Tratamente fitosanitare pentru gazon

Sunt operatiuni necesare efectuate asupra  gazonului cu substante specifice .(fungicide, insecticide, acaricide),se face pe toata perioada de vegetatiei in vederea prevenirii si combaterii bolilor.

 • ERBICIDARE :este o operatiunece se face in special primavara (martie -mai )necesara pentru a avea un gazon lipsit de buruieni
 •  SUPRAINSAMANTARE :este o operatiune ce se face primavara cu samanta recomandata de catre specialist pentru a complecta golurile din gazon.
 • SCARIFICAREA GAZONULUI:este o operatiune de intretinere a gazonului prin scoaterea uscaciunii din gazoanele mature
 • AERAREA GAZONULUI :este o operatiune necesara gazonului pentru a combate tasarea terenului
  LUCRARI DE COMBATERE A RARIRII DIN GAZON DATORATE UMBREI sau a UMIDITATII EXCESIVE: se face prin semanare de samanta de gazon,  care contine specii rezistente la umbra, tratamente speciale cu substante pentru a combate muschiului din gazon, aerare, fertilizare, nisipare, scarificare.
  TUNDEREA SAU TAIEREA GAZONULUI: este o lucrarea importanta deorece se stie faptul ca gazonul (iarba) contine specii care se indesesc si cresc mai intens cu cat sunt taiate mai des.
  Este o lucrare care se recomanda a fi facuta cu masina de tuns, in perioada de vegetatie o data pe saptamana.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.