Montare gazon

Infiintare si intretinere gazon rulou sau gazon semanat

Gazonul rulou este o varianta rapida si sigura pentru a avea un covor de iarba impecabil in cel mai scurt timp ,incepand cu primavara (luna Martie) pana toamna tarziu (noiembrie -decembrie)
Alegerea tipului de gazon rulou se face impreuna cu specialistul care se ocupa de amenajare avand in vedere ca trebuie studiat tipul de teren cu care ne confruntam si gasirea tipului de gazon adecvat.

Va putem oferi:

  • gazon tip Sport (rezistent la calcat);
  • gazon tip Seceta,
  • gazon rezistent la umbra,
  • sau,  gazon universal.

 

Pregatirea terenului pentru gazon

Pasul 1 – Inainte de a monta gazonul rulou,  este obligatoriu sa se asigure un drenaj terenului printr-un sistem de drenuri special amenajate,  astfel incat atunci cand apa pluviala in exces sa fie colectata si evacuata stiind faptul ca apa in exces dauneaza gazonului.

Pasul 2 – Trebuie asigurat un strat de pamant fertil lipsit de resturi vegetale (radacini,buruieni) si nevegetale (pietre,moloz ,etc.) .
Pamantul fertil trebuie sa fie de o grosime de minim 10 cm.
Pasul 3 – Daca pamantul este imburuienat se erbicideaza cu erbicid total ,se sapa, marunteste, se niveleaza aducandu-se la cota finala necesara pentru montarea gazonului.

Pasul 4 – Gazonul rulou se monteaza in cel mai scurt timp de la recoltare, se uda, se efectueaza tratamente fitosanitare si se fertilizeaza. Prima tundere se face atunci cand se constata ca gazonul si-a format sistemul radicular in totalitate.

Gazonul semanat cu samanta

Gazonul rezultat din semanarea cu samanta
are perioada de semanare primavara si toamna.
Pasul 1 – Ca si in cazul gazonului rulou si gazonul seamanat are nevoie de un sistem de drenaj si un sistem de irigat .
Pasul 2 – Substratul de pamant fertil asigurat este de minim 10 cm lipsit de resturi vegetale, nevegetale, tratat de buruieni cu erbicide. Prelucrarea terenului prin sapare este obligatorie deoarece sapatura asigura
incoltirea semintelor
Pasul 3 – Udarea este o operatiune esentiala pentru a avea o peluza impecabila.Recomandam un sistem de irigat profesional cu aspersoare ingropate ,comandate de un calculator.

Hidroinsamantarea

Hidroinsamantarea este o operatiune folosita pentru a putea insamanta anumite zone si vara .
La aceasta operatiune avem nevoie de aceleasi operatiuni ca la gazonulu lsemanat si rulou, doar ca,  la hidroinsamantare,  pe langa samanta se adauga si un mulci special pentru a ajuta samanta sa incolteasca in perioada secetoasa.
Nota importanta pentru toate tipurile de amenajari – protectia anticartita!

  • Pentru a nu avea probleme cu musuroaiele facute de cartite sau soareci care strica orice tip de gazon folositi sau preferati, se recomanda montajului de plasa anticartita in toate tipurile de amenajari descrise
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.